Met de tenderopdracht ‘Marktconsultatie voor het Drijvend Bouwen in de Rijnhaven te Rotterdam’ uit 2012 met als aanbesteder Gemeente Rotterdam had ik verwacht dat we anno 2015 in ander vaarwater zouden zitten. Namelijk; drijvend wonen, werken en recreëren midden in de stad als dé standaard. Helaas blijkt een haventransformatie op deze schaal ‘nog’ niet te gaan gebeuren.

Als liefhebber van waterwonen en als entrepreneur van drijvend bouwen wil ik gewoon dat de Stadshavens het nieuwe Rotterdam van op, in en aan het water wordt. Niet meer afwachten tot het gaat gebeuren, maar ik wil er deel van uitmaken om van R’dam Het Drijvend Rotterdam te maken! Als we het water in de Stadshavens gaan voorzien van waterwoningen, woonschepen, drijvende recreatievoorzieningen, drijvende parken, drijvende hotels, drijvende boerderijen dan ontstaan er vanzelf verschillende floating communities.

Gelukkig zijn we op de goede weg en zijn er al projecten gerealiseerd zoals: SS Rotterdam, Drijvend Paviljoen, Autarkhome, Aquadock en Drijvend Groen.

Ook aan de initiatieven zal het niet liggen om in de nabije toekomst Het Drijvend Rotterdam te realiseren. Hierbij een overzicht van andere bevlogen Rotterdammers die drijvend bouwen als de toekomst zien: woonschepenhaven ROEL BOSCH ARCHITECTEN, drijvend zwembad URBAN HOTSPRING, drijvend bouwen met zeecontainers MARC ROOS, drijvende tuinen NIDA, drijvende eilanden van gerecycled plastic RECYCLED PARK, drijvend bos DOBBEREND BOS, drijvend hockeyveld HOCKEYCLUB FEYENOORD, drijvende kas SIGN, drijvende boerderij FLOATINGFARM, watervilla’s project Havenloft PUBLIC DOMAIN ARCHITECTEN, de zwemboot MOREPLATZ, het plan MAASHEAVEN van Laurens Plender, Maashavenstad ARCHITECTEN van MOURIK, transformatie binnenvaartschepen HD PROJECTREALISATIE BV, Het Dokhotel BELADON en dan nog de twee ligplaatsen op het oostelijke deel van de Maashaven dat ingevuld gaat worden door SSG.

Al met al genoeg enthousiaste en gepassioneerde mensen die de metamorfose van het stadshavengebied ook met drijvend bouwen willen vormgeven!

Binnenkort meer nieuws over het eerste drijvende padelveld van Rotterdam.

Drijvend bouwen Rotterdam
Deel dit bericht:
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail