Rotterdam investeert enorm in de architectuur van de stad. Iconen als het Centraal Station, de Markthal, de Rotterdam geven de stad zijn identiteit . Ook als woonstad is er een positieve tendens te zien, want meer en meer mensen vestigen zich in woontorens als de Red Apple, Monte video, New Orleans en dadelijk Boston& Seatle en de Fenixloods. Echter, al deze mooie gebouwen zorgen er tevens voor dat er geen plek meer is voor overige stedelijke voorzieningen zoals buitenspeelruimte en sportlocaties.

Sportlocatie ‘de Padelbak’ is de oplossing voor dit probleem. Een drijvende recreatieve voorziening in het water van Rotterdam. Drijvend bouwen op het aanwezige wateroppervlakte in de binnenstad maakt het mogelijk om in de stadshavens een eerste padelbaan op het water te realiseren. De drijvende padelbaan geeft de extra vierkante meters ten behoeve van je vrijetijdsbesteding in een drukke stad als Rotterdam. Een nieuw gebied waar stad en water elkaar zullen versterken.

De Padelbak Rijnhaven

Met ‘de Padelbak’ creëren we op het water een locatie waar de sport padel gespeeld wordt. Padel is een fantastische combinatie tussen squash en tennis. Deze racketsport is snel, stoer, leuk en voor iedereen makkelijk te leren. Je speelt twee tegen twee in een afgesloten ruimte waardoor er veel rally’s mogelijk zijn. Naast deze relatief nieuwe sport kan de baan ook gebruikt worden voor mini tennis, badminton of functioneren als tennismuur.

De kooiachtige constructie met glazen wanden leent zich er perfect voor om op of in een betonnen bak te bouwen. Een drijvend padelveld in hartje Rotterdam wordt de recreatieve voorziening waar iedereen het over zal hebben.

de-Padelbak-met-dak

de-Padelbak-zonder-dak

Een geweldige nieuwe plek voor Rotterdammers die bijdraagt aan een aantrekkelijk woon- & leefklimaat. Blijf op de hoogte via de website dePadelBak of Citylab010

De eerste padelbaan op het water
Deel dit bericht:
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail