Stichting Drijvende Sportlocaties

De Stichting Drijvende Sportlocaties realiseert op het water stedelijke voorzieningen zoals buitenspeelruimte &sportlocaties, omdat deze onder andere bijdrage aan een nog aantrekkelijker Rotterdams woon- & leefklimaat.
Tijdens de wereldhavendagen van 2016 hebben wij de allereerste drijvende mini padelbaan (10x 6 meter) van de wereld kunnen organiseren in de Dokhaven bij het RDM terrein. Dit is mogelijk geweest door steun van de Gemeente Rotterdam en het feit dat wij het AquaDock gratis mochten en konden gebruiken als drijvend ponton. Midden op het water hebben we jong en oud op een leuke, gemakkelijke en een vernieuwende manier kennis kunnen laten maken met de zeer populaire racketsport ‘padel’.

drijvend sportveld rotterdam

In 2017 wilden we het met ‘de PadelBak’ groter, universeler en voor een langere tijdsduur het succes van 2016 overtreffen. Een sportveld (22,5 x 12 meter ) geschikt voor padel, mini tennis, volleybal, badminton en lessen als karate, judo en natuurlijk yoga drijvend op het water van de Rijnhaven voor de maanden juli en augustus. Met de beperkte beschikbare recreatieve locaties in de binnenstad van Rotterdam hebben we nu met ‘de PadelBak’ een unieke locatie op het aanwezige wateroppervlak van stad ‘placemaking’. Door het vernieuwende karakter van een sportlocatie op het water en een leuke programmering krijgen we in de zomermaanden meer Rotterdammers aan het bewegen.

Het stadsinitiatief Citylab010 vind het ook een geweldig idee en honoreert eind 2016 onze subsidie aanvraag. Dat is natuurlijk geweldig nieuws en we zijn met de Stichting Drijvende Sportlocaties gelijk aan de slag gegaan om alles verder uit te werken. In de begroting staat een belangrijke post bij inkomsten, genaamd sponsor. Helaas is gebleken dat het werven van een hoofdsponsor voor dit geweldige evenement moeilijker is dan wij in eerste instantie dachten. Wel hebben een aantal partijen als Padel Service Nederland, Bram’s frites en De van Schie Groep ons nog wat kunnen helpen waardoor het misschien toch mogelijk was om alleen de maand augustus door te laten gaan, maar helaas krijgen wij de begroting niet rond.

Op een bepaald moment moeten we de beslissing maken (go / no go). Een even belangrijk onderdeel van het drijvend sportveld is de programmering en om daar nog voldoende tijd voor te hebben werd de deadline 1 juni.
In gezamenlijk overleg met Citylab010 hebben we nu bepaald dat er definitief geen drijvend sportveld komt in de Rijnhaven.
Helaas hebben wij met ‘de PadelBak’ Rotterdam niet kunnen ontwikkelen tot een nog aantrekkelijker plek om te wonen, werken of te studeren. De toegekende subsidie komt terug bij Citylab010, zodat de ingediende initiatieven op het gebied van Sport van dit jaar 20.000 euro meer te verdelen hebben.

Stichting Drijvende Sportlocaties blijft bestaande sporten combineren met drijvend bouwen en realiseert hierdoor eigentijdse en vernieuwende recreatieve voorzieningen. Wij zien het water als onze vriend en een belangrijk middel om ons doel te halen, water is onze bouwgrond. Citylab010 is de plek waar je je plannen kan etaleren dus hoe deze site goed in de gaten want wij hebben nog genoeg drijvende ideeën

Klik op de foto hieronder voor het artikel in de Havenloods

Drijvend Rotterdam Wereldhavendagen

Helaas, geen drijvend sportveld 2017
Deel dit bericht:
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail