Verschillende initiatieven om kunstenaars een invulling te geven aan locaties op het water. Er is genoeg creativiteit in Rotterdam zoals je kunt zien in de hier onderstaande objecten.

Badkonijn

Badkonijn Vroesenpark

In de vijver van het Vroesenpark is sinds april 2016 het badkonijn weer te zien. Elk jaar is er een kleurwedstrijd voor scholen waaruit een winnaar naar voren komt. Met dit winnende ontwerp gaat Kwannie Tang en de jonge kunstenaars dan aan de slag.

Dobberend bos

Dobberend Bos

In de Rijnhaven drijven sinds afgelopen maart 2016 twintig Hollandse iepen. Kunstproducent Mothership kwam na het zien van het kunstwerk ‘In search of habitats‘ van Jorge Bakker op dit idee. Meer informatie over het Dobberend Bos.

Drijvend groen

Drijvend Park

Kunst? Het is in ieder geval een kunst om groen te behouden in Rotterdam. Met dit drijvende park is er weer een stuk bijgekomen en wordt tegelijk een bijdrage gegeven aan de verbetering van de waterkwaliteit. Het project is afkomstig van Urban Green n.a.v. een opdracht van Rijkswaterstaat waarmee tevens de planologie van de havenbekkens verbeterd kan worden.

Zeehond op Zuid

Zeehond op Zuid 2016

Ontwerpbureau Studio MAKY heeft samen met de kinderen uit het stadsdeel Feijenoord een drijvende zeehond met een olifant op haar snuit ontworpen. Deze kunst staat voor grenzeloze vriendschap, humor en de stad Rotterdam en is te vinden in het West-Varkenoordsepark.

Woonschip Sterre Marlijn

Woonschip Jufferkade Leuvenhaven

Van drijvend object naar kunst object.

Drijvende stadsexpositie

Drijvende stadsexpositie

Een drijvende stadsexpositie in de Westersingel met het oog op Rotterdam viert de Stad. Lees de verhalen achter de foto’s op De kracht van Rotterdam.

Waterstand

Waterstand

Dit kunstwerk met de toepasselijk naam ‘Waterstand’ staat in de Crooswijksesingel. Het is gerealiseerd door het buro MA.AN en de beste man is in afwachting van het stijgende water.

Nu was toen later

Nu was toen water

Weerspiegelend tekstbeeld in de Bergsingel dat heden,verleden en toekomst verbinden. In opdracht van gemeente noord door Marcelle van Bemmel.

 

Later is nu toen

Later is nu toen

 

Taalspel van vier woorden dat refereert naar de geschiedenis van de Bergsingel. Meer over Later is nu toen.

Searching for Beauty

Roberto Fanari

Expositie van italiaanse kunstenaar Roberto Fanari in de botanische tuin Trompenburg.Tot en met 30 september 2016 is dit drijvend kunstwerk te bewonderen.