Stadshavens Rotterdam is het programma van de Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. Zij zijn voornemens om bijzondere locaties voor wonen, werken en recreëren in het Stadshavengebied te realiseren. Er ontstaat een nieuw hip gebied in een stoere en ruige omgeving van Rotterdam. De stadshavens bestaan uit vier deelgebieden: Merwe- Vierhavens, Rijn- Maashaven, Waal- Eemhaven en RDM – Heijplaat. Duurzaamheid is de rode draad van deze metamorfose waar stad en haven elkaar in nieuwe vormen zullen versterken.

 

Merwe- vierhaven (M4H)

Op dit moment zijn hier de kunstenaars, stadlandbouwers en mensen uit de maakindustrie gevestigd. Het wachten is op de eerste pioniers die willen gaan waterwonen. Drijvend bouwen is een unieke manier om een aantrekkelijke leef-, woon- en werkomgeving te realiseren. Floating farm draagt dan ook bij aan de grote diversiteit die deze locatie te bieden heeft. In totaal zullen hier tussen de 4500-6500 woningen in, op en aan het water gaan verschijnen.

 

Rijn- Maashaven

Het water biedt plaats aan het Drijvend Paviljoen, Boothuis Watertaxi, Autarkhome en ligplaatsen voor bestaande binnenvaartschepen. Echter, dit wordt voor drijvend Rotterdam de showcase van een grote en fascinerende floating-community. Hier liggen unieke kansen en mogelijkheden om Rotterdam als waterstad op de kaart te zetten met o.a. Showcity.

 

Waal- Eemhaven

Hier bevindt zich de maritieme zakelijke dienstverlening. Nieuwbouw kantoren aan het water zijn reeds gebouwd, maar er is ook sprake van drijvende locaties langs de maritieme boulevard. Een nieuwe brug naar Het Zuiderpark zorgt voor een mooie overgang tussen werk- en woongebied.

 

RDM – Heijplaat

De Research Design and Manufacturing campus staat hier centraal. Creatieve en innovatie bedrijvigheid krijgen een drijvende demonstreer omgeving, genaamd Aquadock. Door het openbaar vervoer over water is er een veel betere ontsluiting ontstaan voor de Heijplaat en daarmee ook een economische stimulans.

 

Zes mooie artikelen over Stadshavens Rotterdam lees je in Dafne.

Stadshavens Rotterdam
Deel dit bericht:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail