Pioniers gezocht voor M4H!

Het Merwe-vierhavensgebied is nog rauw en moet nog gevormd worden. Echter, al jaren is men bezig om deze fruithaven een metamorfose te geven. Op de lange termijn wordt dit een gebied waar het zal gaan bruisen van mensen die hier wonen, werken en recreëren op en aan het water. Nu zijn het vooral de creatieve ondernemers die zich hier hebben gevestigd. Mijns inziens zijn er nu al mogelijkheden om woonschepen hier een plek te geven, zodat er meer levendigheid in het M4H gebied ontstaat.

Lehaven_M4H
Lekhaven
Keiliehaven_M4H
Keilehaven
1e_Merwegat_M4H
1e Merwegat

Project Havenloft in de Nassauhaven

Eindelijk worden er nieuwe drijvende woningen gerealiseerd in de wateren van Rotterdam. Na jaren van studies en onderzoeken is het dan zover om op één van de vele schitterende locaties een project te realiseren. Op zijn Rotterdams: Geen woorden maar daden! In de deelgemeente Feijenoord ligt de beschutte havenbekken, genaamd Nassauhaven, waar straks 18 waterwoningen komen. Ontworpen door Public Domain Architecten en gebouwd door VolkerWessels & van Hattum Blankevoort. Lees alles over het project Havenloft.

Nassauhaven
Nassauhaven

Dokhotel

Door een samenwerking van Hogeschool Rotterdam, Clean Tech Delta, Havenbedrijf Rotterdam en de Gemeente Rotterdam is het mogelijk voor innovatieve ondernemers een waterkavel te kunnen huren in het Aqua Dock. Een locatie om te kunnen experimenteren met allerlei drijvende objecten, drijvende constructies en duurzame energie. Daarbij wordt er tevens Het Dokhotel gerealiseerd welke straks beschikt over 52 kamers verdeeld over vijf verdiepingen. Peter van Wingerden van projectontwikkelaar Beladon zegt: ‘Een hightech campus verdient een hightech hotel‘.

Het Dokhotel

Floating Farm

Werken op het water met dieren of het maken en verkopen van melkproducten is vanaf 2016 realiteit in het Merwe-vierhavensgebied. Er komt namelijk een drijvende boerderij in deze stadshaven! Dit zijn initiatieven waar ik echt blij van word. Laat u verassen door de mogelijkheden als partner van Floating Farm

De drijvende boerderij

AutarkHome

In de Rijnhaven ligt de AutarkHome welke geheel zelfvoorzienend op het water kan functioneren als woonark. Duurzaam drijvend wonen op tal van locaties in Rotterdam! Zal het de toekomst worden?

Woonark AutarkHome
AutarkHome – Rijnhaven

de PadelBak

In Rotterdam zijn er weinig vierkante meters grond beschikbaar voor stedelijke voorzieningen zoals buitenspeelruimte en sportlocaties. Deze recreatieve voorzieningen zijn juist nodig want meer en meer mensen willen zich hier vestigen, middels drijvend bouwen gaan we dit realiseren.

Met ‘de PadelBak’ creëren we in de binnenstad op het water een locatie waar de sport padel gespeeld kan worden. Naast deze relatief nieuwe sport kan de drijvende baan ook gebruikt worden voor mini tennis, badminton, volleybal of functioneren als tennismuur. Een geweldige nieuwe plek voor Rotterdammers die bijdraagt aan een aantrekkelijk woon- & leefklimaat. 

De positieve tendens als woonstad versterken we door slim gebruik te maken van het aanwezige wateroppervlakte. Vrijetijdsbesteding in een nieuw gebied waar stad en water elkaar zullen versterken, dat is ‘de PadelBak‘.

de PadelBak