Wonen op water

Het unieke vrije gevoel en een eigen identiteit kunnen geven aan een waterwoning  of woonschip is voor veel mensen de reden om op het water te gaan wonen. Rotterdam heeft 14 waterrijke stadsdelen en in een aantal wijken liggen dan ook al de meest bijzondere drijvende objecten. Wonen op het water is een unieke woonvorm met een voortdurend vakantie gevoel.

Waterwonen staat ook voor rust, sfeer en een grote mate van diversiteit.

Het drijvend bouwen in Rotterdam krijgt steeds meer vorm dankzij tal van verschillende initiatieven, zoals is te lezen in het nieuwsbericht ‘Drijvend Bouwen Rotterdam‘. Drijvend wonen in de stadshavens zal mede hierdoor in de nabije toekomst meer regel dan uitzondering zijn. Een geleidelijke overgang naar waterwonen waardoor later één grote floating community zal ontstaan.

Wonen op het water van de Nassauhaven is met met het project ‘Havenloft’ dichterbij dan ooit. De drijvende wijken gaan er vast en zeker komen, maar in de M4H is er ook ruimte voor ideeën van particuliere opdrachtgevers.

Pioniers

Waar zijn de pioniers die een mooie plek in de wateren van Rotterdam in gedachte hebben en samen een collectief particulier opdrachtgeverschap willen starten? De M4havens biedt kansen voor een groep mensen met passie voor wonen op water…………..

Overzicht woonarken en woonschepen R’dam